معضلات و مشکلات ساخت استخر ها با مصالح سنتی و عایق های سنتی همچون ایزوگام و قیر و انواع چسپ ها و رزین ها

روش های آب بندی اقتصادی و ارزان و بادوام با محصولات نانو

معضلات و مشکلات ساخت استخر ها با مصالح سنتی و عایق های سنتی همچون ایزوگام و قیر و انواع چسپ ها و رزین ها

گروه صنعتی کالیمورا با تلاش متخصصین و مهندسان این گروه در جهت افزایش اطلاعات کاربران در زمینه ساخت و ساز استخرهااطلاعات فنی در باب ساخت استخر ها و مخازن آب و اجرای محصولات تولیدی نانو کالیمورا در جهت ارایه بهترین کیفیت آب بندی اقدام می نماید

گروه صنعتی کالیمورا با تلاش متخصصین و مهندسان این گروه در جهت افزایش اطلاعات کاربران در زمینه ساخت و ساز استخرهااطلاعات فنی  در باب ساخت استخر ها و مخازن آب و اجرای محصولات  تولیدی نانو کالیمورا در جهت ارایه بهترین کیفیت آب بندی اقدام می نماید.

در تحقیقات قبلی به نحوه ساخت مخازن و استخر های بتنی پرداخته شد و در مورد آب بندی این نوع سازه اطلاعات دقیق تری ارایه گردید.

در این تحقیق سعی شده معضلات ساخت استخر ها با مصالح بنایی اجمالا توضیح داده شود.

از مهمترین عوامل شکست در ساخت استخر ها با مصالح بنایی اولویت ساخت می باشد. این اولویت بندی تاثیر بسازایی در نتیجه گیری و مشکل آب بندی ایجاد می نماید.

در ساخت استخر همواره این نکته حایز اهمیت است که ابتدا کف تمام شده استخر ساخته شود و بعد از آن بدنه ها بر روی کف تمام شده ساخته شود.

به عنوان مثال در ساخت یک اکواریوم آب ابتدا بیس قرار میگیرد و بعد از آن بدنه ها بر روی بیس ایجاد شده قرار و مقاوم سازی انجام می شود

رعایت نکردن این اولویت ساخت، منجر به عدم یکپارچگی سازه می شود به این صورت که در صورت رعایت نکردن اولویت ساخت در صورت آب گیری استخر با ایجاد فشار بر روی کف استخر، فشار وارده به کف باعث حرکت کف استخر به سمت اعمال نیرو شده و با توجه به عدم اتصال مناسب با بدنه باعث ایجاد درز و در اصطلاح نشست استخر شده و مشکل آب بندی ایجاد می شود.

یکی از معضلات و خسارت های وارده به استخرها با سازه های سنتی این مورد می باشد که که معمولا در 60درصد موارد این اولویت ساخت رعایت نمیشود

بعد از اولویت ساخت کف و بدنه در استخرها با سازه های سنتی بحث قرار گیری بدنه بر روی کف می باشد.نحوه قرار گیری بدنه بر روی کف باید به نحوی باشد که امکان پایه گذاری و استفاده از ستونک ها یا پایه های نگه دارنده بدنه قابل ساخت و تعبیه باشد

در ساخت بدنه استخر همواره این نکته حایز اهمیت است که کنج ها و محل اتصال دو بدنه به هم اتصال مناسبی داشته باشد به نحوی که کنج ها در هم غلاف شده و در هم گیر داشته باشند.

تعبیه پایه های نگه دارنده در نزدیک کنج ها میتواتد به مقاوم سازی استخر با مصالح بنایی کمک شایانی نماید. در بعضی از استخر ها با مصالح بنایی رعایت نکردن این نکته باعث جداشد بدنه ها در کنج استخر و محل اتصال بدنه ها شده و نهایتا مشکل آب بندی ایجاد شده است.

تعبیه پایه ها نگه دارنده باید در یک فاصله  مناسب از هم قرار گیرد و ازیک و نیم متر تجاوز نکند.تعبیه اولین پایه های نگه دارنده در نزدیکتر فاصله ممکن در کنج ها تقریبا نیم متر تعبیه شود و بعد از آن فاصله پایه ها محاسبه شده و تقسیم شود. نحوه اتصال پایه ها به بدنه ها باید یک پارچه باشد و در زمان ساخت بدنه درگیر باشد.

تعیین ضخامت کف و بدنه ها و پایه های نگهدارنده با توجه به ابعاد استخر و میزان فشارآب و ظرفیت زمین ساخت استخر بستگی دارد

 

 

فاصله ایجاد شده بین بدنه و خاک گود برداری باید توسط شفته آهک کم کم پر شده و به تراکم مناسب  برسد.رعایت نکردن این فاصله و وجود فضای خالی بین بدنه و زمین گود برداری شده باعث عدم تراکم یکنواخت در پشت سازه شده و موجب عدم یکپارچگی بدنه ها می شود

استفاده از متریال مناسب جهت ساخت استخرها مهم می باشد.

در ساخت استخر استفاده از متریال متراکم همواره نتیجه مثبتی نسبت به دیگر مصالح مانند بلوک سیمانی دارد. بلوک های سیمانی در محل قرار گیری در کنار یک دیگر درزی ایجاد می شود که خود این درز ها در امتداد بدنه ها موجب کاهش تراکم بدنه و کاهش مقاومت سازه ای استخر می شود.

محل قرار گیری لوله های خروجی آب و ورودی آب  و همچنین ضخامت مناسب این لوله تاثیر بسازایی در کیفیت ساخت استخر ها و همچنین دوام این سازه ها می تواند ایفا کند. نحوه خروج لوله ها از بدنه استخر باید یک فاصله مناسب حداقل نیم متر به داخل استخر باشد تا هم دنباله آب روی بدنه جاری نشود و هم از نظر آب بندی بتوان آب بندی مناسب و با دوامی ایجاد شود.

ضخامت لوله برای ورود آب باید جوابگوی حجم و دبی آب باشد تا از دپو آب در پشت لوله ورودی آب جلوگیری شود و از مشکلات احتمالی پیش گیری شود

قرارگیری مخزن لای گیر در فاصله مناسبی از استخر تعبیه شود تا سریز اب و یا  نم ایجاد شده به واسطه لای گیر تاثیری درخاک پشت بدنه ایجاد ننماید.

سیمان کاری بدنه ها باید به ضخامت مناسب باشد که حداقل سه سانتی متر باشدو در صورت امکان از نرمه کشی در بدنه ها و کف استخرجلوگیری شود. نرمه کشی بدنه ها در گذر زمان موجب ایجاد ترک های ریزی شده و باعث پوسته شدن و جدا شدن از سطح بدنه می شود که خود عامل بسیار مهمی در آب بندی استخر ها می باشد.

نکات ذکر شده دلیل بر تایید مقاومت استخر ها با سازه های سنتی نمی باشد ولی رعایت این این اصول کمک شایانی در به نتیجه رساندن آب بندی این نوع سازه ها می نماید و گفتن این مطالب در جهت جلوگیری از ایجاد هزینه های سربار و بی خود درجه آب بندی استخرها با مصالح سنتی است تا با در نظر گرفتن شرایط بالا اقدام به رفع نقاط ضعف سازه نمایند.

هزینه های ساخت با مصالح بنایی شاید در مرحله اول خیلی به صرفه تر نسبت به سازه های بتنی باشد ولی ایجاد هزینه های بالاسری در مراحل ساخت و مشکلات بعدی هزینه های بسار بیشتر از سازه های بتنی ایجاد کرده و نهایتا شاید نتیجه مورد نظر هم ایجاد نشود.

ارایه این تحقیق توسط مهندسین گروه صنعتی کالیمورا در جهت افزایش اطلاعات کاربران عزیز ارایه شده است تا با افزایش دانش فنی خود بتوانند بهترین نتیجه ممکن را ازساخت استخرها و مخازن ذخیره آب ایجا نمایند

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.