نحوه آب بندی سطوح ساختمانی در شرایط مختلف با استفاده از مواد نانو جایگزین قیر و ایزو گام در انواع سقف های ساختمانی ،استخرهای بتنی،بام سبز و روف گاردن،انواع باکس گیاه و گل،سرویس های بهداشتی،انواع نما.
در بحث آب بندی سطوح ساختمانی توجه با بارهای زنده وارده به ساختمان مهم می باشد. این بارها باعث ایجاد لرزش هایی در ساختمان می شود که دایما در ساختمان ایجاد لرزش و تکان می نماید.
در این لرزش ها قسمت هایی از ساختمان که از مصالح با ضریب الاستیته کم استفاده شده معمولا ایجاد ترک های ریز و دجهت اعمال نیروها ایجاد شده است
در گذر زمان و با نفوذ آب و ایجاد یخ زدگی ترک های ایجاد شده تخریب شده و این باعث شروع تخریب در نقاط مختلف ساختمان شده است
استفاده از مواد آب بندی که جایگزین مصالح سنتی مانند ایزوگام و قیر می شود با توجه به ورود سریع به بازار و کمبود اطلاعات فنی نیاز به بحث های کارشناسی دقیقی دارد که مستلزم این است که استفاده کننده از این مواد هم در جریان ساختار مواد قرار بگیرد و هم از نظر فنی اطلاعات دقیق تری نسبت به بحث های فنی و سازه ای داشته باشد
متاسفانه با ورود مواد از کشور های خارجی و عدم اطلاعات کافی وارد کنندگان این محصولات نسبت به شرایط فنی و موقعیت جغرافیایی اکثر استفاده کنندگان دچار یک سردرگمی و همچنین عدم اعتماد به این محصولات شده اند.
در استفاده از مواد نانو جهت آب بندی به جای ایزوگام و قیر همواره قیمت تمام شده مواد نیز مورد بحث استفاده کنندگان از این مواد بوده است.
گروه صنعتی کالیمورا سعی دارد با ارایه این مطالب اطلاعات دقیق تری چه از نظر ساختار و چه از نظر فنی در اختیار کاربران عزیز و مهندسان و همچنین در صورت نیاز در اختیار فروشندگان موتد نانو و چسب های ضد آب قرار دهد. باشد که این اقدام گامی در جهت جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه های هم وطنان گرامی ایجاد شود و با ارایه این اطلاعات بتوانند بهترین شیوه اجرایی را در بحث های مورد نظر استفاده نمایند
استفاده از مواد نانو که به صورت افزودنی در ملات ماسه و سیمان جهت آب بندی در پشت بام و یا حتی در سرویس های بهداشتی استفاده می شود میتواند کاربری خوبی در جهت سرعت اجرایی پروژه ها و همچنیین ایجاد شیوه های جدید و قابل اعتماد و با دوام بالا در بحث آ ب بندی باشد.
مواد نانو و چسب ها با قدرت چسبانندگی بالای خود و با نفوذ در ابعاد نانو امکان نفوذ آب را به داخل ملات ها عملا به صفر رسانده است. اما به دلیل افزایش ضریب اطمینان کار و حساسیت بالای آب بندی استفاده از کاشی و سنگ و سرامیک به عنوان مکمل ملات های نانو میتواند ضریب اعتماد و اطمینان کار بالا برده و دوامی معادل عمر سیمان ایجاد نماید.
شما زمانی که از ملات نانو جهت آب بندی استفاده می نمایید و همراه با آن ملات کاشی کاری و سیمان کاری را نیز انجام داده و در بحث بندکشی نیز ازمواد نانو استفاده نمایید عملا چند لایه آب بندی انجام شده که نهایتا هزینه تمام شده بابت تمام مراحل باز هم به قیمت عایق های سنتی مثل ایزوگام و قیر نمی رسد.
انجام این سیستم آب بندی هم از نظر سرعت اجرایی بالا بوده و هم به دلیل کاهش هزینه های اجرایی و نصب به صرفه تر از سیستم های قدیمی می باشد.
نانو پلیمرها چون زمان زیادی در طبیعت باقی مانده و تجزیه آنها زمان بر است دوام بالایی دارند واز این رو اگر از سیستم های سنتی در بحث سنگ کاری و عایق کاری پشت بام استفاده نمایید در گذر زمان باعث پوسیدگی و تجزیه آنها شده و مشکل آب بندی ایجاد میشود
از دیگر مزیت های پوشش های نانو جهت آب بندی سطوح ساختماتی آب بندی صددرصد آن می باشد،به طوری که استفاده از سیستم های سنتی اینگونه عمل نخواهند کرد.
به عنوان مثال در آب بندی سرویس های بهداشتی ایزوگام به اندازه 70سانت در امتداد بدنه بالا می آید و در صورت نفوذ آب از سطح کاشی برروی ایزو گام جمع شده و در گذر زمان ملات استفاده شده در بدنه کاشی کاری به دلیل قانون مویینگی و جذب آب شروع به جذب آب وارد شده از سطح کاشی نموده و شاهد ایجاد نم و رطوبت در دیوار های جانبی سرویس ها و همچنین در اتاق های مجاور سرویس ها هستیم.
این سیستم عملا باعث آب بندی صددرصد نبوده و به دلیل ایجاد همپوشانی هزینه های آب بندی و ایزولاسیون را افزایش می دهد. ولی در صورتی که در مواد نانو جهت آب بندی متراژمورد استفاده دقیقا به میزان متراژ واقعی سطح پوشانده شده می باشد.
استفاده از مواد نانو جهت نما کاری نیز به همین روال می باشد،در صورت استفاده از ملات آب بند جهت نما کاری باعث چسبندگی بهتر متریال نما به خود ملات شده و ایجاد لایه ای ضد آب و با دوام، ساختمان را در مقابل نفوذ رطوبت از جداره ساختمان ایمن می نماید و همچنین به دلیل ساختار نانویی می توان به عنوان یک لایه عایق حرارتی و صوتی در حد10الی15درصد ایجاد نمود.و علاوه بر آن استفاده از مواد نانو جهت بندکشی با دقت و پاشش مواد نانو بر روی متریال نما میتواند باعث جلوگیری از تاثیر اشعه های یو وی خورشید بر روی متریال نما و جلوگیری از کثیف شدن نما و همچنین مقاومت در برابر باران های اسیدی و جذب رطوبت گردد.
تمام موارد ذکر شده مستلزم وجود اطلاعات فنی کافی از ساختار مواد آب بند می باشد . در صورت استفاده از مواد با کیفیت پایین و یا مواد با شرایط اجرایی ضعیف احتمال ایجاد ضرر های اقتصادی در زمینه ساخت و ساز می شود .از جمله موارد قابل ذکر به تغییر نمای ساختمان بر اثر تاثیر اشعه یو وی خورشید بر روی خود ساختار ماده ضد آب یا رزین ها و همچنین نفوذ آب و یا در نماهای آجر نسوز ایجاد شوره و سفیدک می توان اشاره نمود.
مزیت های استفاده از مواد نانو کالیمورا با توجه به در نظر گرفتن تمام موارد ذکر شده، اجرای به عیب و نقص و شناخت ساختار متریال نما خود گامی موثر در جهت آب بندی با کیفیت می باشد که این مهم با توجه به تجربه بالای متخصصین این گروه و اجرا در نقاط مختلف کشور و شناخت دقیق و کافی نسبت به ساختار مواد تولید شده و همچنین ترکیب متخصصین عمران ،معماری و شیمی و نانو توانسته شیوه های انحصاری و با کیفیت و همچنیین با قیمت های به صرفه را ایجاد نماید